Percussion Friends ©®
Agenda     PFCMA     Sweelinck     4-all     Ondersteunen     Mijn Lessen    
Ontwikkeling van het instrument en de didactiek

Slagwerk is een instrument dat nog volop in ontwikkeling is. Pas vanaf de jaren '60 is het bekend als een concertinstrument, zowel in solo- als in kamermuziekbezetting. Muziekinstrumenten als de piano en de viool hebben veel langere tradities. Hiermee loopt de ontwikkeling van het slagwerk achter op de meer klassieke instrumenten. En omdat slagwerk nog steeds enorm in ontwikkeling is, ontbreekt het vaak aan goede en recente kennis over goed repertoire, speeltechniek en geschikte lesmethodes. Daarnaast is een opleiding aan een reguliere muziekschool helaas vaak onvoldoende om het spelniveau naadloos te laten aansluiten op het ingangsniveau dat een conservatorium eist. De Talentklas geeft slagwerkers de kans om meer kennis te werven en zich onder begeleiding van internationale slagwerkdocenten op een brede basis te ontwikkelen. Percussion Friends Chamber Music Academy heeft zich ten doel gesteld docenten en studenten een platform te geven en elkaar te ontmoeten. PF 4-All klas

In de PF-4All klas is plaats voor maximaal tien leerlingen. De wekelijkse lessen worden gegeven bij Adams Muziekcentrale te Ittervoort. 

Vanaf 2005 zijn leerlingen van Percussion Friends aangenomen aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Groningen, Tilburg, Maastricht, Antwerpen en Leuven. Enkelen van hen zijn inmiddels afgestudeerd.
Chamber Music Academy

In 2005 startte Percussion Friends de eerste 'Chamber Music Academy'. 

Na enkele succesvolle edities in Weert kon Percussion Friends zich uiteindelijk als internationaal evenement vestigen aan het Conservatorium van Amsterdam. De jaarlijkse Academy biedt daar ruimte aan ongeveer 35 deelnemers.

De PFCMA is tot dusver bijgewoond door deelnemers uit meer dan twaalf landen; Nederland, Chili, Colombia, China, Japan, Polen, België, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittanië, Finland, Duitsland, Zwitserland, Taiwan, Rusland en Bulgarije.

Samenwerkingen

In 2013 is Percussion Friends een samenwerking gestart in Polen om de Chamber Music Academy te promoten en onze passie voor slagwerk over te dragen. 

Inmiddels gaf ons team een serie masterclasses, workshops en promotieconcerten in diverse Poolse steden en aan het conservatorium van Krakow.

Percussion Friends werkt tevens samen met:
Het Tromp Concours, Eindhoven
KALIMA te Lausanne, Zwitserland
- Percucyl Festival, Spanje
- Portimao International Percussion Festival, Portugal
Contact

e-mail :
Percussion Friends
Ramon Lormans
Vincent Houdijk
Studio and private lessons

Percussion Friends 4-All class
Location Adams:
Adams Musical Instruments
Aziestraat 17-19
6014 DA Ittervoort

Sweelinck Academy
Location CvA:
Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Related links

Ramon Lormans
Vincent Houdijk
Dominique Vleeshouwers
Maikel Claessens

TROMP Percussion Eindhoven
Grachtenfestival

Conservatorium van Amsterdam
Codarts Rotterdam
Privacy

Cookies
Algemene voorwaarden
Betalingsmogelijkheden

History
Organisation

Follow us
©® 2019 Percussion Friends -- ©® Powered by SOG Web